TREBALLEM EL PRESENT PER DESENVOLUPAR EL FUTUR

viernes, 30 de enero de 2015

XIQUETS SENSE FRONTERES


Manifest de la Pau 2015

XIQUETS SENSE

 FRONTERES

Hui és un dia important per a nosaltres, com cada 30 de gener ens reunim totes les escoles de Cocentaina per demanar que la pau arribe a tots els racons del món, a eixos països que es troben en guerra permanent, a eixes persones que pateixen l'amenaça de malalties incurables, a eixes famílies que no tenen aliments ni casa ni saben amb què escalfar-se quan fa fred o a eixos xiquets que no van a l'escola perquè han d'anar a treballar.
Realment és un dia simbòlic perquè la pau ha de formar part de les nostres vides. Tots sabem que riure és millor que plorar, que ajudar és millor que ignorar, que el diàleg és el camí per resoldre els conflictes o que quan regales abraçades dibuixes somriures en els demés.
Malauradament estem lluny de viure en un món de pau perquè encara hi ha en molts punts de la Terra moltes formes d'injustícies i de violència. Les guerres, els atemptats, els maltractaments, la destrucció del medi ambient o la pèrdua de vivenda i de treball no fan més que afavorir la pobresa i la marginalitat.
Però nosaltres estem convençuts que al món hi cap tothom, que els conflictes es poden resoldre si volem i que emprant el diàleg cercarem solucions i millorarem la convivència en un món sense fronteres per a la Pau.
Som afortunats perquè vivim en un país amb llibertat i democràcia però, entre nosaltres, també algunes vegades vivim situacions de manca de pau: quan som poc solidaris, quan ens barallem abans de parlar, quan no ajudem al company o quan mirem malament a l'altre per pensar diferent.
Resoldre aquests xicotets conflictes està a les nostres mans i aquest hauria de ser el nostre compromís de hui perquè la pau és compromís, és paraula i també són fets, és denúncia de situacions que no ens agraden i també és treball cooperatiu per transformar -les.
Són moltes les persones i molts els col·lectius que amb les seues xicotetes accions, ens ajuden a avançar cap a un món més solidari, més humà, i més just i des d'ací volem reconéixer la seua tasca i sumar-se a ells perquè nosaltres també pensem que un altre món és possible, un món sense guerres, un món sense fam, sense por, sense odi, un món on es puga gaudir del somriure dels xiquets, un món sense fronteres.


VISCA LA PAU!
Cocentaina, gener 2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario