TREBALLEM EL PRESENT PER DESENVOLUPAR EL FUTUR

martes, 10 de marzo de 2015

Ja està en marxa el nostre hort escolar.

Els alumnes de cinquè de la nostra escola han posat en marxa el seu hort escolar. Tota la feina l'han feta els xiquets i les xiquetes: la preparació del terreny i del reg, la construcció dels cavallons, la sembra de cebes, faves, alls, creïlles i un poc més endavant (quan el planter estiga enllestit) plantarem les tomaqueres.
L'hort escolar és un projecte de treball a llarg termini que va des del descobriment de les plantes que podem cultivar, fins la seua recol·lecció; sense oblidar-nos dels passos previs de plantació, adob de la terra, reg i manteniment diari.
Els alumnes aprendran no només d'on ixen les hortalisses que es mengen si no que també experimentaran l'esforç que suposa el treball al sector primari. Així doncs, valoraran el sacrifici que suposa la producció de tot allò que consumixen i comprendran els casos d'explotació humana en el tercer món i... en el suposat món desenvolupat.
A més, aprendran nocions bàsiques de botànica, ecologia i agricultura i faran ús de les habilitats apreses a les aules (redactar, llegir, operar matemàticament...) per poder fer el diari de l'hort.
Tots els alumnes estan molt emocionats amb el projecte i desitjosos de veure el resultat final. Però... hauran d'esperar, i això els ensenyarà que les coses no s'arreglen en un instant, que la recol·lecció no és immediata com quan a anem a la verduleria a comprar. Aprendran a esperar, a controlar els impulsos i treballar per aconseguir allò que desitgen.

Esperem que el temps ens siga benigne i la producció abundant mentre fem escola solc a solc!
No hay comentarios:

Publicar un comentario