TREBALLEM EL PRESENT PER DESENVOLUPAR EL FUTUR

miércoles, 11 de noviembre de 2015

CUIDA'T LES DENTS!

Com cada any Lorena ens ha visitat per recordar-nos com hem de cuidar les nostres dents i per explicar-nos quines malalties comencen a aparéixer a la nostra edat.
 
Ha començat recordant-nos què és la placa bacteriana i el sarro i com podem eliminar-la de la boca. A continuació ens ha parlat de la gingivitis. És una malaltia reversible i comença a presentar-se cap als 11 anys. Les genives s'inflamen un poc i estan més rogetes i a vegades sagnen. Si notem aquests símptomes ens hem de raspallar molt bé les dents perquè desapareguen. Si al llarg de la nostra vida no ens netegem bé les dents a partir de la gingivitis apareixerà la periodontitis. Aquesta malaltia és irreversible i pot acabar sent molt greu. També se la coneix amb el nom de piorrea.

Hem vist imatges dels diferents estadis de la malaltia i ens han fet molta impressió i ganes d'eixir corrent a rapallar-nos les dents, però ho recordarem cada dia a l'hora d'agafar el nostre rapallet?

Finalment, Iván, Paula i Andrea en nom de les dues classes li han donat les gràcies a Lorena i ella ens ha deixat uns raspallets i una nota informativa per als nostres pares.

No hay comentarios:

Publicar un comentario